Waarom?

Al meer dan 20 jaar lopen wij rond in organisaties. Als trainer, als coach, als adviseur, als leidinggevende, als collega. We hebben veel gezien, meegemaakt en ontdekt. Prachtige, fascinerende, opwindende momenten en ontwikkelingen. En ook situaties en ontwikkelingen die ons aan het hart gaan…

We ontmoeten mensen die uitgeblust zijn, jaren hard gewerkt hebben en nu gewoon moe zijn. We ontmoeten ook mensen die wel de energie hebben en toe zijn aan een volgende stap of fase in hun werk of leven. Maar niet weten hoe ze dat moeten aanpakken. We ontmoeten mensen die zichzelf vragen stellen, maar niet weten waar ze antwoorden kunnen vinden. En -tenslotte- ontmoeten we mensen die zó verlangen naar de toekomst en het verleden dat ze vandaag vergeten te leven. Vaak zijn deze mensen wat kwijt geraakt…

Deze mensen zijn -bijna zonder uitzondering- zorgzaam, intelligent en doen met de beste intenties de dingen die ze doen. En tussen al die mensen kwamen we ook onszelf tegen.

We kunnen dit niet constateren en vervolgens overgaan tot de orde van dag. We moeten wat doen.

We zijn ervan overtuigd dat mensen weer de tijd moeten nemen. De tijd nemen om met elkaar te leren, te denken, te kijken, te proeven, te voelen. De tijd nemen om de binnenwereld naar boven te halen en de buitenwereld naar binnen. Weer willen ontdekken en herontdekken. En nieuwsgierigheid oprakelen.

De Goede Tijd is het programma waarin we de tijd nemen om aandacht te geven, eenvoud te ontdekken en kracht te vinden om monter en met zin de toekomst in te stappen.

Enkele andere overwegingen

Hoe zal ik dit uitleggen, dit waarom
wat wij vinden niet is
wat wij zoeken?

Laten we de tijd laten gaan
waarheen hij wil,

en zie dan hoe weiden hun vee vinden,
wouden hun wild, luchten hun vogels,
uitzichten onze ogen

en ach, hoe eenvoud zijn raadsel vindt.

Zo andersom is alles, misschien.
Ik zal dit uitleggen.

Rutger Kopland
Uit: Tot het ons loslaat, 1997.

degoedetijd-prudencia-kleur